LabelWriter

LabelWriter

De postNL-website vertoont problemen om met de webdiensten van onze nieuwste softwareversie DYMO Connect 1.4.2 en hoger te communiceren. U zult een oudere versie van ons programma moeten installeren.

  Gelieve hiervoor:
 • De USB-kabel van de printer los te koppelen van de computer.
 • De huidige versie van het DYMO-programma te verwijderen van uw computer.
 • Volgende versie van het DYMO programma te installeren: voor Windows DYMO Connect 1.3.2.18 ; voor Mac DYMO Label v.8.7.5
 • De computer nieuw op te starten.
 • De printer opnieuw met de computer te verbinden.
 • Een nieuwe printopdracht te verzoeken.
 • De LabelWriter 5-serie printers vereisen DYMO Connect 1.4.2 en hoger en zijn momenteel niet ondersteund voor postzegelprint op de PostNL-website.

PostNL is op de hoogte van de situatie en verzoekt de nodige wijzigingen uit te voeren om ook de meest recente software- en printerversies verder te ondersteunen.

We zullen hier een update voorzien van zodra Dymo op de hoogte is van een oplossing.

  Dit kan verschillende oorzaken hebben:
 • er zitten geen labels in;
 • de labels zitten er niet goed in;
 • de labels zitten er wel in maar zijn niet links uitgelijnd;
 • er is papierstof of een stukje label dat de sensor blokkeert;
 • de labels die u gebruikt, hebben niet de indexmarkeringen (ovale perforaties) die goed zijn uitgesneden tussen twee opeenvolgende labels;
 • u gebruikt geen originele DYMO labels;
 • de fotosensor die de indexmarkering leest, heeft een storing.
 • Als het laatste het geval is, neem dan contact op met de technische ondersteuning van DYMO.

LabelWriter printers hebben speciaal behandelde direct thermische labels nodig die niet compatibel zijn met andere printtechnologieën. Deze direct thermische labels moeten compatibel zijn met DYMO printers en correct worden bewaard. We raden u aan originele DYMO LabelWriter merklabels te gebruiken om compatibiliteit en kwaliteit te garanderen. Labels van andere merken werken mogelijk niet goed met uw printer of kunnen deze beschadigen en uw garantie ongeldig maken. Neem contact op met de DYMO Consumentenservice als u hulp nodig hebt bij het selecteren van de juiste labels voor uw LabelWriter.

Alle printers uit de LabelWriter 300, 400 en 450 serie die compatibel zijn met ondersteunde versies van Windows®/macOS®.

LabelWriter printers zijn ontworpen om 2 miljoen inch thermische labels af te drukken, wat overeenkomt met meer dan 500.000 standaard adreslabels. Om uw LabelWriter printer in een goede staat te houden, adviseren we om alleen DYMO labels te gebruiken en de printer een regelmatige onderhoudsbeurt te geven.

De LabelWriter EL, 300-, 400- en 450-serie printers gebruiken allemaal een universele voeding. Deze LabelWriter printers zijn wereldwijd te gebruiken. Het enige wat u nodig hebt, is een kleine adapter waarmee u een Amerikaans model stekker kunt aansluiten op het type stopcontact dat wordt gebruikt in het land waarin u zich bevindt.

De LabelWriter 450-serie printers worden officieel ondersteund op de volgende platforms: Windows® 7 en hoger (32 of 64 bit), macOS® 10.13 en hoger. Raadpleeg voor de LabelWriter 300- en 400-serie printers de compatibiliteitstabel in Hier of neem contact op met de technische ondersteuning van DYMO. Voor oudere versies van Windows®/macOS®, neem contact op met de technische ondersteuning van DYMO.

Alle printers uit de LabelWriter 300, 400 en 450 serie die compatibel zijn met ondersteunde versies van Windows®/macOS®.

Alle LabelWriter 400- en 450-serie printers zijn compatibel met USB 2.0.

Haal de spoel uit elkaar, zorg dat het deel van de spoel met de spindel in uw linkerhand ligt. Pak met uw rechterhand de rol labels en plaats deze naast de spoel. Schuif de rol labels voorzichtig op de spoel, volg daarbij de witte pijl. Duw de rol labels stevig op de spoel, zodat de inkepingen aan de onderkant van de spoel in de kartonnen kern van de labels zitten. Er mag geen ruimte zitten tussen de basis van de spoel en de rol labels. Pak met je rechterhand het andere stuk van de spoel. Schuif het voorzichtig over de spindel. Zorg ervoor dat de inkepingen in de kartonnen kern van de labels zitten. De spoel moet stevig op de rol labels geklemd zijn. Plaats de spoel in de LabelWriter. Zorg ervoor dat de labels links uitgelijnd zijn.

Ja, u kunt meerdere LabelWriter-printers op dezelfde computer installeren. Zowel Windows als Macintosh OS ondersteunt meerdere installaties van de LabelWriter.

Steek de Ethernet-kabel in de rechterkant van de printserver. Steek het andere eind van de Ethernet-kabel in een beschikbare Ethernet-aansluiting. Steek de USB-kabel van uw LabelWriter- printer in de rechterkant van de printserver. Zorg ervoor dat de USB-kabel is aangesloten op uw printer en dat de printer is aangesloten op het stopcontact. Steek de voedingsadapter van de printserver in de linkerzijde van de printserver. Steek de stekker van de stroomadapter in een stopcontact.

De LabelWriter printserver werd speciaal ontworpen om alleen te werken met de LabelWriter 400-, 450- en 4XL- serie printers. We raden het gebruik met andere producten niet aan.

Ja, u hebt een LabelWriter 400- of 450-serie labelprinter nodig met USB-kabel en voedingsadapter , geïnstalleerde LabelWriter printerstuurprogramma's (gratis te downloaden via www.dymo.com), LabelWriter Print Server, een standaard Ethernet-kabel en een werkende Ethernet-verbinding met uw Local Area Network.

Nee. De LabelWriter Print Server werkt alleen tussen een enkele printer en het Ethernet netwerk. USB-hubs en andere apparaten die geen printer zijn worden niet ondersteund.

UPS, DHL en FedEx vereisen labels van 4" x 6". De DYMO LabelWriter 4XL labelprinter biedt een gemakkelijke en kostenbesparende manier om een ruim assortiment labels van professionele kwaliteit te printen. Met 300 dpi, hoge printsnelheden, labels van 4 inch breed, een slank compact ontwerp en de direct thermische technologie is er geen inkt en toner meer nodig.

DYMO ondersteunt het aansturen van LabelWriter printers via verschillende gateways of subnetten niet. De DYMO Print Server is ontworpen voor gebruik in kleine kantooromgevingen die gebruik maken van één subnet.

Ja. Zorg ervoor dat u Mac OS 10.3 of hoger gebruikt als u van plan bent meerdere LabelWriter- printers van hetzelfde model op één werkstation aan te sluiten.

Sommige LabelWriter printers die na 1 april 2014 zijn gemaakt, kunnen niet goed worden geïnstalleerd op pc's met Windows® 7 wanneer ze op een USB 3.0 poort zijn aangesloten. DYMO heeft een update ontwikkeld die dit probleem op deze printers zal verhelpen. Klik hier om te bepalen of u een dergelijke machine hebt en de fix te installeren.

Ga naar onze LabelWriter Wireless-pagina voor een video en PDF met stapsgewijze instructies.

Om bij het snijmes te kunnen komen en om dit in te trekken: Druk op de knop op de voorkant van het (onderste) cassettevak om het te openen. Als er een tapecartridge is geplaatst, verwijdert u deze. Til het deksel op van het label (bovenste) vak. Houd de knop Formulierinvoer ingedrukt. Druk, terwijl u de knop voor formuliertoevoer ingedrukt houdt, op de zwarte knop voor terugvoer (rechts van het labelpad in het labelvak). Hierdoor komt het snijmes tevoorschijn. Als u het mes nu wilt schoonmaken, kunt u dat het beste doen met ontsmettingsalcohol en een wattenstaafje.