Weegschalen FAQ

De weegschaal moet op een vlakke en stabiele ondergrond worden geplaatst. Het weegplatform moet stevig worden bevestigd aan het subplatform van de weegschaal. De weegschaal kan worden beïnvloed door elektrische en RF-interferentie (radiofrequentie). Gebruik in de buurt van hoogspanningslijnen wordt afgeraden. Gebruik in de buurt van apparaten die aan en uit gaan met sterke stroom (briefopeners, kopieerapparaten, magnetrons) wordt afgeraden. De aanbevolen bedrijfstemperatuur voor de weegschaal is kamertemperatuur (ongeveer 77 graden Fahrenheit). Geef de weegschaal drie uur de tijd om zich aan te passen aan de nieuwe temperatuur als de weegschaal in een warme/koude omgeving was opgeslagen. Als de weegschaal moet worden gebruikt in omgevingen boven of onder kamertemperatuur, wordt aanbevolen om de weegschaal in die omgeving opnieuw te kalibreren na een aanpassingsperiode van drie uur.

Overbelasting kan verschillende betekenissen hebben die allemaal te maken hebben met een te hoog gewicht. Het kan betekenen dat er teveel gewicht op de weegschaal is geplaatst. Op een weegschaal die het tarief berekent, kan dit betekenen dat u een functie probeert uit te voeren die niet kan worden uitgevoerd met het gewicht dat op de weegschaal is geregistreerd, zoals het verzenden van een brief van 5 lb met een service die alleen brieven van 1 lb kan verzenden. Symbolen van overbelasting zijn OVLD en OOOO.

De enige zekere manier om te bepalen of uw weegschaal correct weegt, is door een bekend gewicht op de weegschaal te plaatsen. Voorbeelden van een "bekend gewicht" zijn precisiegewichten of een gemeten gewicht dat wordt gebruikt bij het trainen.

Het minimale afleesbare gewicht van de S100 en S250 is 1 lb. Het minimale gewicht van de S400 dat kan worden afgelezen 2,5 lb.

Plaats de weegschaal op een vlakke ondergrond. Zet de weegschaal aan door deze aan te sluiten op een computer met een beschikbare USB-poort. De computer moet aan staan. Houd de Tarra-knop twee seconden ingedrukt. Na twee seconden toont het scherm kort CAL gevolgd door 0.0. Druk op de Tarra-knop. Het scherm toont nu 5.0.0. Plaats een gekalibreerd gewicht van 5 pond op de weegschaal. Druk nogmaals op de Tarra-toets. Op het scherm wordt kort Cal weergegeven, gevolgd door Pass. Verwijder het gewicht van de weegschaal en koppel de USB-kabel los.

Standaard weegschalen wegen alleen artikelen, ze berekenen geen frankeer- of verzendkosten. USPS, UPS, Fedex en DHL bieden echter tariefcalculators op hun website. Met deze tool kunt u de verzendkosten van uw pakket weergeven.

Door de implementatie van een nieuwe tariefstructuur op basis van zones door USPS in mei 2008, zullen Express Mail-tarieven niet langer worden ondersteund door DYMO weegschalen. Als u de optie Express Mail-tarieven selecteert, geeft de weegschaal 0.00 weer.

De DYMO 5 lb. USB-weegschaal krijgt rechtstreeks van de computer stroom via USB. Indien niet gebruikt in combinatie met een computer, kan de weegschaal ook worden gevoed door een 9-volt alkalinebatterij.

U kunt de DYMO 5 lb USB-weegschaal niet delen met andere gebruikers via een netwerk zoals u zou doen met een printer of een scanner. Omdat de DYMO 5 lb USB-weegschaal geen speciale stuurprogramma's nodig heeft, kunt u hem eenvoudig op elke computer aansluiten.

We raden af om onze weegschaal in welke vloeistof dan ook onder te dompelen. U kunt de schaal van de weegschaal schoonmaken met een mild schoonmaakmiddel.

Een weegcel is een mechanisme in de weegschaal dat licht buigt wanneer er gewicht op het platform wordt geplaatst. De microcomputer in de weegschaal meet de mate van buiging en vertaalt dat naar het digitale display, dat is het gewicht.