LabelWriter

LabelWriter

De materialen die in veel lamineerapparaten worden gebruikt, bevatten vaak chemicaliën die de afdruk op thermische labels nadelig kunnen beïnvloeden. Deze chemicaliën kunnen ervoor zorgen dat de afdruk vervaagt of het label zwart wordt. Labels mogen niet in contact komen met materialen die bestaan uit PVC-folie en vinyl die weekmakers bevatten.

De volgende informatie is ALLEEN van toepassing op DYMO labelprinters die gebruikmaken van direct thermische printtechnologie. Momenteel omvat dit alle LabelWriter-printers, LabelManager, LetraTag en de Rhino-serie labelmakers. Als ze op de juiste manier worden bewaard, zijn DYMO labels een aantal jaren houdbaar. Bij gebruik in een kantooromgeving blijven bedrukte labels meer dan een jaar leesbaar. De volgende omstandigheden kunnen ertoe leiden dat labels donkerder worden of de tekst vervaagt: langdurige blootstelling aan direct zonlicht of TL-verlichting, langdurige blootstelling aan hoge temperaturen, contact met PVC folie of vinyl die weekmakers bevatten.

DYMO's eendaagse vervallende beveiligingsstickers bestaan uit twee delen. De labels "voorkant" zijn gemarkeerd met de letter "V". De labels "achterkant" zijn gemarkeerd met een raster van kruisende lijnen. Om een beveiligingssticker te gebruiken (en het eendaagse vervalproces te starten), verwijdert u een "voorkant"-label en plaatst u het op een "achterkant"-label. Na 24 uur zal het raster van het "achterkant"-label volledig doorgedrongen zijn en goed zichtbaar worden, waardoor de letter 'V' op het "voorkant"-label vervaagt.