XTL

XTL

Nee, hun lengte varieert afhankelijk van het type label. DYMO biedt bijvoorbeeld op maat gemaakte labels, op maat gemaakte krimpkousen en andere labeltypes in verschillende breedtes en lengtes. Raadpleeg de individuele XTL labelpagina's voor meer informatie over elk van de labeltypes en hun aanbevolen toepassingen.

De XTL labelmaker laat u weten wanneer de XTL cartridge bijna leeg is. Een elektronische chip is ingebracht in de zijkant van elke XTL labelcartridge. De chip bevat informatie die door de labelmaker en de DYMO® ID™ software wordt gelezen. Zodra een cartridge is geplaatst, herkent de XTL labelmaker automatisch het labelformaat, de kleur en het type, en informeert de gebruiker direct welke toepassingen compatibel zijn met de cartridge in kwestie.

De volgende informatie is ALLEEN van toepassing op DYMO labelprinters die gebruikmaken van direct thermische printtechnologie. Momenteel omvat dit alle LabelWriter-printers, LabelManager, LetraTag en de Rhino-serie labelmakers. Als ze op de juiste manier worden bewaard, zijn DYMO labels een aantal jaren houdbaar. Bij gebruik in een kantooromgeving blijven bedrukte labels meer dan een jaar leesbaar. De volgende omstandigheden kunnen ertoe leiden dat labels donkerder worden of de tekst vervaagt: langdurige blootstelling aan direct zonlicht of TL-verlichting, langdurige blootstelling aan hoge temperaturen, contact met PVC folie of vinyl die weekmakers bevatten.

Nee, de XTL labelcartridges maken gebruik van een thermisch transferprintproces. In de cartridge zit een lint met thermische inkt die tijdens het printen op de tape wordt overgebracht.