SOFTWARE FAQ

Klik op de knop "Nieuw" in de linkerbovenhoek. In het volgende scherm selecteert u de juiste DYMO printer en het juiste labeltype. Hieronder vindt u een lijst van voorbeeldsjablonen - selecteer het sjabloon dat het dichtst komt bij wat u nodig hebt en klik op de blauwe knop "Openen" rechts onderaan, naast "Annuleren". U kunt nu het label bewerken en printen.

Als het label op het scherm leeg is kunt u beginnen te typen, klik op de knop ‘Toevoegen’ boven de werkruimte om het object dat u wilt, toe te voegen, bijv. Tekst of Adres. Vergroot de blauwe omtrek tot de gewenste grootte. Dubbelklik vervolgens op de voorbeeldtekst/adres binnen de blauwe omlijning, verwijder de tekst/het adres en begin te typen.

Klik op de knop "Nieuw" in de linkerbovenhoek. In het volgende scherm selecteert u de juiste DYMO printer en het juiste labeltype. Hieronder vindt u een lijst van voorbeeldsjablonen - selecteer het sjabloon dat het dichtst komt bij wat u nodig hebt en klik op de blauwe knop "Openen" rechts onderaan, naast "Annuleren".

Nee. DYMO Connect heeft geen adresboekfunctie en kan geen ABX-bestanden openen die in DYMO Label Software zijn aangemaakt. In plaats daarvan heeft het de functie om Google en Outlook contacten te importeren.

Het installatieproces voor DYMO Label Software (DLS), versie 8, verwijdert geen bestaande bestanden. De oude adresboekbestanden en opgeslagen labelsjablonen zijn standaard te vinden in de map DYMO Label (of op een andere plaats waar u ze eerder hebt opgeslagen). Om uw oude adresboekbestanden te vinden, volgt u deze stappen: Start de nieuwe versie van DLS. Klik op de menuoptie Adressboek bovenaan en selecteer Open. Het dialoogvenster zou nu moeten verschijnen met een lijst eerder opgeslagen adresboekbestanden. Selecteer het bestand dat u wilt en klik op Openen. Als uw eerder gemaakte labelsjablonen niet automatisch worden getoond in de sectie Opgeslagen labels in DLS (u vindt ze in het onderste deel van het tabblad Labels), klik dan boven op de menuoptie Bestand en selecteer Openen. Zoek het gewenste labelsjabloon, open het en sla het op - het zou nu in de sectie Opgeslagen labels moeten verschijnen. Herhaal deze stappen voor andere eerder gemaakte labelsjablonen.

DYMO labelsoftware v8 is compatibel met Amerikaanse installaties van ACT! 2007(v.9), 2008(v.10), 2009(v.11), 2010(v.12), and 2011(v.13), 2012(v.14), 2013(v.15), 2014(v.16), 2015 (v.17), 2016, (v.18), 2017 (v.19). De invoegtoepassing voor ACT! wordt automatisch geïnstalleerd door DLS. Na installatie van DLS verschijnt een Print DYMO label in het menu Tools van ACT!

DYMO labelsoftware wordt geleverd met diverse voorgedefinieerde, aanpasbare labelsjablonen. U kunt een labelsjabloon openen dat een grafisch object bevat of de ontwerper gebruiken om een grafisch object toe te voegen aan een label. Om de afbeelding te wijzigen die in het grafisch object verschijnt: dubbelklik op het grafisch object/afbeelding dat in het labelsjabloon verschijnt. Er verschijnt een dialoogvenster. Selecteer de afbeelding die u op het label wilt hebben en klik op OK. Voor de beste resultaten wanneer u een afbeelding importeert, moet u ervoor zorgen dat de afbeelding die u importeert ongeveer even groot is als de afbeelding die op het label komt te staan. Als u bijvoorbeeld uw bedrijfslogo op een verzendetiket wilt printen, kunt u dit logo niet importeren met een afbeelding van 5 x 7 inch. Gebruik waar mogelijk zwart-witafbeeldingen.

Open DYMO labelsoftware. Klik op Adresboek en selecteer Openen. Open het adres- of gegevenslijst bestand dat u wilt exporteren. Klik op Adresboek en selecteer Exporteren. Selecteer waarheen het bestand moet worden geëxporteerd en de naam van het bestand. Klik op Bewaren. Opmerking: Wanneer u gegevens uit uw DLS exporteert, wordt elk gegeven als een enkel bestand geëxporteerd en elke gegevensregel als een enkel veld.

Voor het importeren in DYMO labelsoftware v8: Maak een nieuw adresboek aan of open het adresboek waarin u gegevens wilt importeren. Selecteer Importeren in het Adresboek menu. De Adresboek Import Wizard start. Volg de instructies in de Adresboek Import Wizard. Als u klaar bent, klikt u op Importeren. De gegevens worden in het geopende adresboek geïmporteerd en in de adreslijst weergegeven.

Controleer eerst of de LabelWriter aan de printerlijst op het lokale werkstation (het werkstation waarop de LabelWriter fysiek is aangesloten) is toegevoegd, of DYMO labelsoftware (DLS) voor Mac OS X is geïnstalleerd en of de LabelWriter zonder problemen vanaf DLS op het lokale werkstation print. Nadat u dit hebt geverifieerd, moet u Delen inschakelen om andere Mac OS X werkstations in het netwerk toegang te geven tot de printer. Om het delen van printers in te schakelen, klikt u op de Apple pictogram en selecteert u Systeemvoorkeuren. Klik in het venster Systeemvoorkeuren op het pictogram Delen. Schakel Printer Delen in. Ga terug naar het venster Systeemvoorkeuren en klik op het pictogram Printers en Scanners. Selecteer de LabelWriter en vink de optie Deel deze printer op het netwerk aan. Om vanaf andere Mac OS X-werkstations in het netwerk naar de LabelWriter te kunnen printen, dient u de LabelWriter aan de printerlijst toe te voegen op elk werkstation waar vanaf u wilt printen.

DYMO labelsoftware ondersteunt het printen van Code 3 of 9, Code 3 of 9 w/Mod 43 Checksum, Code 3 of 9 Library (R-L and L-R), Code 128-A, 128-B, 128-C, 128-Auto, Interleaved 2 of 5, UPC-A, UPC-E, EAN-8, EAN-13, EAN 128, Codabar, Codabar Library (R-L and L-R), ITF-14, PDF 417, en QR Code. Ondersteunde grafische formats zijn BMP, GIF, JPG, PNG en TIFF.

Nee, Address Fixer is niet CASS-gecertificeerd. CASS-certificering vereist complexere software die veel opeenvolgende bestanden kan verwerken en formulieren kan printen die vereist zijn door het postkantoor.

Sommige LabelWriter printers die na 1 april 2014 zijn gemaakt, kunnen niet goed worden geïnstalleerd op Windows® 7pc's wanneer ze op een USB 3.0-poort zijn aangesloten. DYMO heeft een update ontwikkeld die dit probleem op deze printers zal verhelpen. Klik hier om te bepalen of u een dergelijke machine hebt en de fix te installeren. Klik hier

Uw post ziet er beter en professioneler uit met een meer uniforme look. Omdat Address Fixer de volledige 9-cijferige postcode toevoegt, is het postsorteerproces meer geautomatiseerd en hoewel we niet kunnen garanderen dat uw post sneller zal worden bezorgd, is het zeker mogelijk.

DYMO Label Software v8 is alleen compatibel met QuickBooks 2007 - QuickBooks 2018, Professionele en Premier edities.

Uw opgeslagen labelsjablonen en adresboeken worden opgeslagen in de DYMO labelmap in uw Documenten map.

Open in DLS het adresboek met de bestanden die u wilt printen. Vink aan de linkerkant het vakje aan voor elk bestand in het adresboek dat u wilt printen. Om deze geselecteerde bestanden te printen, klikt u op het pictogram Printen of klikt u op het Bestand menu en selecteert u Printen.

Ja, DYMO Label Software v.8 ondersteunt Unicode waarmee u tekens van vreemde talen kunt printen.

Het LWSupport utility wordt door DYMO geleverd voor het verwijderen van DYMO printerstuurprogramma’s in Windows. Met LWSupport kunt u veel voorkomende problemen bij het printen van labels oplossen.

Download en installeer de laatste versie van DLS. De laatste versie van DLS bevat een doorlopend labelsjabloon dat u kunt selecteren.

Windows: Open de DYMO Connect / DYMO labelsoftware. Klik op Help en selecteer Over DYMO Connect / Over DYMO label. Een klein venster opent om aan te geven welke versie is geïnstalleerd. Klik op dit kleine venster om terug te gaan naar de werkruimte hieronder. Macintosh: Open de DYMO labelsoftware. Klik op DYMO label en selecteer Over DYMO labelsoftware. Een klein venster opent om aan te geven welke versie is geïnstalleerd.

Ga naar het tabblad Labels > Labeltypes. Selecteer de labelcategorie in de drop-downlijst naast 'Tonen'. Zoek het labelformaat dat u gebruikt in de onderstaande lijst. Windows: Klik op het label in de lijst en selecteer de gewenste lay-out. U kunt ook een blanco label selecteren en uw eigen lay-out maken op het tabblad Invoegen. MacOS: Klik op de kleine rechthoekige knop naast de naam van het label om een lay-out te selecteren. U kunt ook dubbelklikken op het label in de lijst om met een leeg label te beginnen en uw eigen lay-out te maken op het tabblad Invoegen.

DYMO biedt geen directe ondersteuning voor Citrix Terminal Services.

DYMO biedt geen directe ondersteuning voor Windows Terminal Services.

Open DYMO Label. Klik op het tabblad Labels en selecteer de juiste labelopmaak. Klik op het tabblad Invoegen. Voeg een tekstobject toe aan het label. Klik op Eigenschappen en selecteer Verticale tekst. Klik op OK. Voer tekst in op het label. Wanneer u het label wilt printen, klik op het pictogram Printen of klik op het Bestand menu en selecteer Printen.

DYMO software voldoet niet aan de vereisten voor 508-conformiteit.

DYMO labelsoftware (macOS)
Ja. Klik op DYMO label en selecteer Voorkeuren. Klik op het tabblad Address Fixer. Maak de juiste keuze in de sectie Adreshoofdletter en klik op OK.
DYMO Connect (Windows)
Nee. Address Fixer maakt rechtstreeks verbinding met de USPS database en importeert het originele adresformat.

De DYMO invoegtoepassing voor Word en Excel is beschikbaar via het menu Extra (Extra > Sjablonen en Invoegtoepassingen/Invoegtoepassingen). U moet de nieuwste versie van de DYMO labelsoftware hebben geïnstalleerd voor Office 2019 en 365 compatibele invoegtoepassingen.

DYMO labelsoftware (DLS) v8 ondersteunt de volgende printermodellen (Windows 7-10, macOS 10.13 of hoger):
LabelWriter 450-serie, LabelWriter 4XL, LabelWriter Wireless (Windows: DLS 8.7.3, macOS: DLS 8.7.3 en hoger), LabelManager huidige serie.
Raadpleeg voor oudere printers of oudere versies van Windows®/macOS® de compatibiliteitstabel of neem contact op met DYMO technische ondersteuning.

DYMO labelsoftware v8 bevat een Quick Print widget waarmee u snel een label rechtstreeks vanaf uw bureaublad kunt printen zonder DYMO labelsoftware te openen.
DYMO Label Software (macOS) - om de QuickPrint widget te gebruiken, drukt u op F12 om de geïnstalleerde widgets weer te geven. In de DYMO QuickPrint widget voert u de tekst die u op uw label wilt printen in of plakt u deze. Klik eventueel in de rechterbenedenhoek van de widget om de labelopmaak te wijzigen, de positie van de Intelligent Mail barcode vóór het printen te veranderen, of een andere labelprinter te selecteren.
DYMO Label Software (Windows) - om de QuickPrint widget te gebruiken, dubbelklikt u op het LabelWriter pictogram in het systeemvak. Sleep, plak of typ de tekst die u op een label wilt printen. Klik op Printen. Vanuit de Quick Print widget kunt u ook de labelopmaak wijzigen of een andere labelprinter kiezen.

DYMO Label v8 voor Windows maakt gebruik van Microsoft Windows Presentation Foundation (WPF) en ondersteunt alle True Type lettertypes die door WPF worden ondersteund.

DYMO Connect versie 1.3.2 (Windows 8 - 10) bevat een invoegtoepassing voor Microsoft Word 2016, 2019 en 365.
DYMO Label v8 (versie 8.5.4 of hoger, Windows 7 - 10) bevat invoegtoepassingen voor Microsoft Office 2010, 2013 en 2016.
DYMO Label versie 8.7.5 (macOS 10.14 - macOS 11) bevat invoegtoepassingen voor Microsoft Office 2016, 2019 en 365.

Open DLS. Klik in DLS op de tekst op het labelsjabloon en markeer deze. Met de werkbalk boven het labelsjabloon kunt u verschillende lettertype- en uitvulinstellingen wijzigen. Om het lettertype en de lettergrootte te wijzigen, moet u op het drop-downmenu klikken. Selecteer het lettertype en lettergrootte die u wilt gebruiken. De tekst wordt automatisch verkleind als u een lettergrootte kiest die te groot is voor het adres of de tekst op het label, maar u kunt ook de optie Automatisch aanpassen of Geen gebruiken.

De Intelligent Mail barcode is USPS barcodetechnologie die wordt gebruikt om brieven en brievenbuspost te sorteren en te volgen. De Intelligent Mail barcodetechnologie combineert de mogelijkheden van de POSTNET barcode en de PLANET Code barcode in één unieke barcode. DYMO labelsoftware versie 8 gebruikt automatisch Intelligent Mail barcodes in adressjablonen op labels met de minimumlengte 3 1/2" (bv. 30251, 30252). Als u uw adreslabels liever zonder barcode afdrukt, kunt u de barcode ook verwijderen door ‘Geen’ te kiezen onder de Intelligent Mail barcode in ‘Eigenschappen adresobject’.

De DYMO label invoegtoepassing voor Microsoft Word en Excel wordt automatisch geïnstalleerd als de DYMO labelsoftware geïnstalleerd is. DYMO Label v8 (versie 8.5.4 of hoger) bevat invoegtoepassingen voor Microsoft Office 2010, 2013 en 2016.

DYMO Label v. 8 ondersteunt alle True Type lettertypes die alleen door Windows Presentation Foundation worden herkend. Voor lettertypes die niet worden ondersteund, zijn er twee alternatieven om uw labels met de gewenste lettertypes te printen. Oplossing 1: Installeer DYMO Label Software v. 7.8. Deze versie van de software herkent alle True Type lettertypes, ook die welke niet door Windows Presentation Foundation worden ondersteund. Oplossing 2: Gebruik Microsoft Word of andere software van derden om uw DYMO labels te maken en te printen.

Een standaard DYMO label is compatibel met elk model LabelWriter printer. Het label met hoge capaciteit is alleen compatibel met de LabelWriter 4XL printer.

In het DYMO adresboek kunnen maximaal 999 contacten worden opgeslagen. Als u meer dan 999 contactpersonen hebt, moet u een apart adresboek in de DYMO labelsoftware aanmaken.

Er zijn drie soorten serialisatie beschikbaar in Rhino Connect Software. Ze omvatten: Eenvoudige serialisatie - een serie labels maken door één alfanumeriek teken in het patroon te verhogen. Simultane serialisatie - een serie labels maken door twee verschillende alfanumerieke tekens tegelijk te verhogen. Met deze methode heb je twee beginwaarden die tegelijkertijd met hetzelfde bedrag worden verhoogd. Geavanceerde serialisatie - een serie labels maken door twee verschillende alfanumerieke tekens achter elkaar te verhogen. Met deze methode heb je twee beginwaarden, twee stappen en twee tellingen.

Rhino Connect 1.4 is compatibel met Windows XP - Windows 8.1. Het kan werken met Windows 10 (niet gegarandeerd), maar vereist Microsoft .NET Framework 3.5 om te worden geactiveerd.

Om labels uit een database te printen, selecteert u het labeltype en de opmaak die u wilt voordat u de gegevens uit een gegevensbestand importeert (.xls, .csv, of database).
DYMO labelsoftware (Windows, macOS) - de wizard Gegevens importeren en printen wizard (bestand > gegevens importeren en printen) begeleidt u bij het snel en nauwkeurig printen van labels uit uw database.
DYMO Connect (Windows) - gebruik de Gegevens importeren wizard (bestand > gegevens importeren) om de labels vanuit uw database te printen.

Klik op het adresobject op de label en klik vervolgens op "Eigenschappen" op de werkbalk hierboven. In het venster Adresobject eigenschappen kunt u de volgende instellingen voor de POSTNET/Intelligent Mail barcode selecteren: Boven, Onder of Geen. Om de POSTNET/Intelligent Mail barcode uit het labelsjabloon te verwijderen, selecteert u Geen. Zodra u de juiste selectie hebt gemaakt, klikt u op OK om terug te keren naar het labelsjabloon. Om deze wijzigingen permanent te maken voor dit labelsjabloon klik op Bestand en selecteer Opslaan.

DYMO ondersteunt alleen installaties waarbij de ACT! applicatie lokaal is geïnstalleerd. Misschien lukt dit, maar omwille van verschillen in netwerkconfiguraties kan DYMO alleen lokale installaties ondersteunen.

DYMO Connect:
Klik op Bestand en selecteer Voorkeuren > printinstellingen > printkwaliteit. Selecteer Barcode en afbeeldingen en klik op OK.
DYMO labelsoftware:
Klik op Bewerken en selecteer Voorkeuren. Klik op het tabblad LabelWriter printer. Selecteer Barcode en afbeeldingen en klik op OK.

DYMO ID wordt aangeboden als een GRATIS download. Om de laatste versie van de DYMO ID software te downloaden, gaat u naar de gebruikershandleiding. Volg de eenvoudige instructies in het installatieprogramma. Instructies voor het downloaden vindt u ook op de software die bij uw XTL labelmaker wordt geleverd.

Software updates worden automatisch gevraagd wanneer u uw labelmaker op de DYMO ID software aansluit.

U kunt gegevens in DYMO ID importeren vanuit de volgende soorten databasebestanden:
  • Microsoft® Access™
  • Microsoft® Excel®
  • Tekst - CSV’s of door Tab-delimited bestanden met een *.csv of *.txt extensie
  • Universal Data Links - zie de Microsoft® documentatie over Universal data Link (*.UDL) voor meer informatie.  
Wanneer u ervoor kiest de gegevens te koppelen aan het geïmporteerde gegevensbestand, worden de gegevens automatisch bijgewerkt vanuit het bestand telkens wanneer u dit label opent.  Gekoppelde gegevens kunnen niet worden bewerkt in het gegevensraster.  

DYMO Connect for Desktop (DCD) ondersteunt de volgende printermodellen: LabelWriter 450-serie, LabelWriter 4XL, LabelWriter Wireless, LabelManager huidige serie
Raadpleeg voor oudere printers of oudere versies van Windows® de compatibiliteitstabel of neem contact op met DYMO technische ondersteuning.